Permacultuur, moestuin en voedselbos voor beginners

Ruim tien jaar geleden leerde ik de principes van permacultuur kennen. Deze natuurlijke en logische principes pas ik toe en mijn enthousiasme, ervaring en kennis deel ik graag. Permacultuur brengt meer diversiteit voor mens en dier, minder werk en meer genieten van je tuin, balkon of erf!

Heb je nul tuinervaring, geen groene vingers en geen idee waar te beginnen? Of, doet ‘permacultuur’ wel een belletje rinkelen en wil je er meer vanaf weten? Maak je je zorgen over klimaatveranderingen en ben je benieuwd welk steentje jij kan bijdragen? Bij de cursus permacultuur, moestuin en voedselbos voor beginners komt dit aan bod.

Verwacht geen hoorcollege vol Latijnse plantennamen, eindeloze lijsten van plantencombinaties, getover met scheikundige termen of ingewikkelde schema's van wisselteelt. Vertaling van theorie naar praktijk, concretiseren van jouw groene wensen en delen van groene ideeën staat centraal.

Praktische informatie

In het voorjaar van 2022 heeft de cursus 4x gedraaid en het was iedere keer anders. Diversiteit all-over.

Mijn wens: nog een paar mooie reeksen in het najaar van 2022 zodat jij en tig beestjes over een tijd meer kunnen genieten. En nu ik toch aan het wensen ben... ik lever ook graag een bijdrage om een portie permacultuur bij scholen, bedrijven en maatschappelijke instellingen te realiseren.

-----------------------------------

Wanneer? najaar 2022

Hoelaat? 2x een dagdeel van 3 uur

Waar? in overleg

Kosten? €75,- voor de gehele reeks

------------------------------------

Ook zonder een lap grond en tuinervaring ben je welkom. Hopelijk ga je door deze cursus de eerste stappen zetten en voel je je zeker genoeg om je tuinplannen te realiseren.

bloemen van Maartje

Aanmelden

Wil je je interesse kenbaar maken en gelijk ook even vermelden welke data jou passen?

Liever 1-op-1 of juist in-company? In overleg is er veel mogelijk.

Het kan gebeuren dat mijn reactie op jouw mail in je spambox belandt: hou dit zelf even in de gaten.