Doe mee met Qigong!

'Het lichaam met rustige bewegingen losmaken en ontspannen. De geest tot rust brengen. Vitaal en energiek in het leven staan. Dat zijn de effecten van Zhineng Qigong. Deze Chinese gezondheidsoefeningen kunnen door iedereen in korte tijd aangeleerd en beoefend worden', aldus mijn docenten Anne Hering en Charlotte Ooms van Zhigong Institute. Ik sluit me daar volledig bij aan!

Doe je mee? Iedereen is welkom. Trek makkelijke kleren aan. Een 'open mind' is de enige vereiste.

Neem contact met me op voor prangende vragen als wanneer, hoelaat, waar en wat kost dat?

Qigong op school of werk

Qigong is geschikt voor iedereen! Voor alle leeftijden en voor alle lichamen. Etiketten, rugzakjes of labels boeien niet. Iedereen kan leren werken met Qi.

Zo zijn er onlangs workshops Qigong geweest voor stoere paardenmeiden, voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en als onderdeel van een scholingsaanbod voor medewerkers van een gemeente.

Iets voor jou en de mensen met wie dagelijks omgaat? Neem contact met me op.


Qigong op de camping

Als vakantieganger bij natuurcamping De Lemeler Esch kan je meedoen met Qigong. Meer informatie vind je hier .

Qigong

Tsji...wattuh?

In 2013 tipte een betrokken arts me om - naast de reguliere medische zorg - gebruik te maken van acupunctuur. Als patient had ik hier profijt van. Als mens was het een mooie aanvulling op mijn cognitieve kijk op de wereld. Het zaadje was geplant...

Veel boeken, gesprekken en cursussen later besloot ik me serieus te verdiepen in Chinese geneeskunde. In de Chinese geneeskunde worden voeding, acupunctuur, massage en bewegingen gebruikt om gezond te worden en te blijven. Qigong is de bewegingsleer van Chinese geneeskunde, het wordt ook wel gezien als meditatie in beweging.


Qigong in Salland

Wil je een variatie aan ontspanningsoefeningen leren? Meer rust ervaren? Klaar met chaos in je hoofd en snak je naar focus, flow en concentratie? Ben je benieuwd naar Qigong? Heb je moeite met stilzitten, maar wel behoefte aan het effect van mediteren? Ik leer je graag een variatie aan tools voor ontspanning en focus die je in je dagelijks leven kan toepassen.

Het effect? Grote kans dat je beter gaat slapen, haast 'als vanzelf' gezondere keuzes maakt of je mobiele telefoon makkelijker weglegt. Bewustwording en ontspanning werken nu eenmaal door op veel vlakken in je leven. Geen garantie voor een lang, gelukkig leven. Wel het ontdekken waard!